Ban Mai Nai Soi, Thailand.

Dialog mellem kulturer

I 2004-05 rejste vi jorden rundt for at lære om kulturer og om, hvordan man skaber dialog.

Vi håber, at vores rygsækrejse føjer nuancer til debatterne om globalisering og kulturel mangfoldighed. Den kan måske også inspirere andre rejsende.

Vi takker alle, der delte deres erfaringer og engagement med os.

Lande

Vi besøgte Iran, Tyrkiet, USA, Kina, Thailand og Indien. Lande mange indvandrere og flygtninge i Danmark kommer fra og lande, der har lang erfaring med kulturel mangfoldighed. Vore indtryk blev formidlet i rejsebreve. Se:

Mennesker

Inden rejsen talte vi med mennesker fra andre lande, som havde bosat sig i Danmark på grund af kærlighed, arbejde eller flugt. Vi opsøgte også etniske danskere med forbindelser til de lande, vi besøgte. De fortalte deres historier og hjalp os med kontakter i udlandet, som gav os flere historier. Se:

Fællesskaber

På rejsen opsøgte vi miljøer og personer, der skaber menneskelig og kulturel udvikling gennem dialog. De bidrog med deres historier. Hensigten var at lære om kulturel udveksling som grundlag for forståelse og fred. Se:

Læring

Efter hjemkomsten samlede vi indtrykkene fra vores dannelsesrejse og overvejede, hvad vi havde lært. Se:

A bowl of bananas

Henvisninger

Vi har fundet inspiration i rejseguides fra Politiken og Lonely Planet, i materialer samlet på rejsen samt i danske og internationale medier.

Tilbage til Intro