Teater Gydas Pink People i Odense.

Foredrag om dansk kultur

Jeg inviterer på en kulturhistorisk rejse gennem Danmark. Turen går fra udkanten eller forkanten til hovedstaden. Den belyser kulturen og kunstens bidrag til at skabe fællesskaber, fortolkninger og forandringer. Udgangspunktet er mit eget liv og virke.

Undervejs fortæller jeg bl.a. om Samsø Energiakademi, Højskolen Brogården, Brandts Klædefabrik, Danmarks Radio, Nationalmuseet, Louisiana og Kulturministeriet. De små fortællinger samles til en større fortælling om kulturelle værdier i fortid, nutid og fremtid.

Danmark står i et omfattende kulturelt opbrud, men vi har stærke folkelige og finkulturelle traditioner at bygge på. Visionær kultur og kulturpolitik kan hjælpe os til at finde veje ud af coronakrisen, gennem klimakrisen og ind i fremtiden.

Vores transportmiddel er en luftballon, som giver overblik uden at tabe jordforbindelsen.

a bowl of bananasTransport med overblik og jordforbindelse.

"En festlig og oplysende eftermiddag med en tur i ballon hen over Danmark. Lars Høbye tog os med til kulturelle fixpunkter og folkelige fællesskaber, og hans store viden og behagelige formidling blev en dejlig oplevelse for tilhørerne."
Leder Elisabeth Møller Løye, Seniorhøjskolen i Kerteminde

Tid & teknik

Med en pause og tid til samtale varer foredraget et par timer. Skræddersyede versioner kan aftales.

Fortællingerne illustreres af mine egne fotografier. Teknikken til billeder og lyd taler vi om.

Jeg kan også holde foredraget i en engelsk version, som præsenterer danske kulturtraditioner, demokratiet og velfærdsstaten for udlændinge. Se Lecture on Danish Culture.

Jeg står til rådighed med yderligere oplysninger. Se om os.

Se også Danmark 2017 samt Fyn og coronakultur 2020.

Kulturministeriet.

Tilbage til Intro