Teater Gydas Pink People i Odense.

Foredrag om dansk kultur

Jeg inviterer på en kulturhistorisk rejse gennem Danmark. Turen går fra Samsø over Odense til København, altså fra udkanten eller forkanten til hovedstaden. Den belyser kulturen og kunstens bidrag til at skabe fællesskaber, fortolkninger og forandringer.

I en luftballon flyver vi over 1800-tallets bondekultur og 1900-tallet industrikultur med kurs mod det ukendte.

Udgangspunktet er mine erfaringer fra kulturlivet gennem fire årtier. Jeg har beskæftiget mig med kulturformidling og kulturudvikling i universitetsverdenen, højskoleverdenen, en kommune og Kulturministeriet.

Undervejs fortæller jeg bl.a. om Samsø Energiakademi, Højskolen Brogården, Brandts Klædefabrik, Danmarks Radio, Nationalmuseet, Louisiana og Kulturministeriet.

Jeg giver eksempler på statslig kulturpolitik fra Danmarks første kulturminister Julius Bomholt til den seneste Jacob Engel-Schmidt og på kommunernes brug af kultur til bybranding, sundhedsfremme m.v.

De små fortællinger samles til en større fortælling om kulturelle værdier i fortid, nutid og fremtid.

Danmark står i et omfattende kulturelt opbrud, men vi har stærke folkelige og finkulturelle traditioner at bygge på. Visionær kultur og kulturpolitik kan hjælpe os med at finde veje ud af coronakrisen, gennem klimakrisen og ind i fremtiden.

a bowl of bananasTransport med overblik og jordforbindelse.

"En festlig og oplysende eftermiddag med en tur i ballon hen over Danmark. Lars Høbye tog os med til kulturelle fixpunkter og folkelige fællesskaber, og hans store viden og behagelige formidling blev en dejlig oplevelse for tilhørerne."
Leder Elisabeth Møller Løye, Seniorhøjskolen i Kerteminde

Tid & teknik

Med en pause og tid til samtale varer foredraget et par timer. Skræddersyede versioner kan aftales.

Fortællingerne illustreres af mine egne fotografier. Teknikken til billeder og lyd taler vi om.

Jeg kan også holde foredraget i en engelsk version, som præsenterer danske kulturtraditioner, demokratiet og velfærdsstaten for udlændinge. Se Lecture on Danish Culture.

Jeg står til rådighed med yderligere oplysninger. Se om os.

Se også Danmark 2017 samt Fyn og coronakultur 2020.

Kulturministeriet.

Tilbage til Intro