Lauras universitet.

Familien er vigtig

Laura afsluttede for nylig sin uddannelse og begyndte at arbejde som landskabsarkitekt. Vores italienske ven i Odense Paolo er hendes onkel. Vi mødtes i Lauras fine Milanesiske lejlighed, som hun deler med en roommate. Hun arbejder mange timer, og det meste af hendes familie bor andre steder, men familiebånd er vigtige for hende.

Laura ved sit vindue.

Jeg står normalt op omkring 8.30 og begynder at arbejde kl. 9. Vi er mange mennesker på kontoret og arbejder stadig hjemmefra undtagen om torsdagen, hvor vi mødes. Om mandagen holder vi stand-up møde online. Normalt prøver jeg at holde op med at arbejde kl. 20 eller 20.30 om aftenen. Lørdag og søndag slapper jeg lidt af, hvis der ikke er en deadline.

Jeg fik min eksamen i april og begyndte med det samme i firmaet, hvor jeg tidligere har været i praktik. Jeg har ændret mine rutiner meget fra universitetet, men jeg er vant til lange arbejdsdage nu. Vi arbejder på en konkurrence i Tyskland og et projekt i Cinque Terre, men hierarkiet på vores kontor bevirker, at jeg ikke får mulighed for at rejse endnu.

I weekenden gør jeg rent i huset, køber dagligvarer og møder min fætter, som studerer arkitektur i Milano. Jeg ser også nære venner, som er flyttet fra byen, nogle gange mødes vi online. Jeg sidder altid foran min computer og ville gerne dyrke nogle sportsaktiviteter, men har ikke tid til det lige nu. Milano har mange fine steder, som kunne være hyggelige at besøge på cykelture.

En stor familie
Jeg har en stor familie. Vi boede i Rom, men tre måneder om sommeren tog jeg, min lillesøster og min yngste fætter til San Vito i Abruzzo og holdt ferie hos vore bedsteforældre. Min bedstemors hus ligger mellem havet og bjergene omgivet af vinmarker, olivenlunde og frugtplantager. Vi havde en meget fin tid; vores eneste opgave var at finde den største fårekylling på markerne og den slags. Mine forældre arbejdede, men de kom i weekenden, og andre familiemedlemmer sluttede sig også til os. Vi boede på forskellige etager og lejede et andet hus i nærheden. Jeg tror, ​​at stærke familiebånd har dannet mig meget som person.

En god elev
Vores hus lå i centrum af Rom, og jeg havde aldrig mere end 15 eller 20 minutters gåafstand til skole. I folkeskolen fra jeg var seks år, startede vi klokken 8.30 og sluttede klokken 16.30 med 1 time og 30 minutters frokostpause. Jeg spiste normalt frokost i skolen, men man kunne også gå hjem. Vi havde som regel to lærere, en til humanistiske og en anden til naturvidenskabelige fag, en om formiddagen og en om eftermiddagen. Jeg husker dem stadig, og de husker mig. I pausen efter frokost legede vi gemme og andre lege i skolegården. Mine forældre arbejdede mange timer, så i begyndelsen fulgte mine bedsteforældre mig hjem fra skole, senere havde min søster og jeg en babysitter.

Jeg var en god elev og kunne godt lide folkeskolen, det var en slags anden familie. Det store skift kom i mellemskolen, da jeg var elleve. Det var en slags overgangsperiode, hvor din krop og alting ændrede sig. I det tredje og sidste år fandt jeg nogle gode, nye venner der.

Da jeg begyndte på gymnasiet som 14-årig, var jeg mere vant til forandring. Jeg valgte klassiske studier og elskede de forskellige fag. Vores forældre arbejdede, så min søster og jeg havde stor frihed og inviterede venner med hjem efter skole. I slutningen af ​​gymnasiet var der en stor eksamen i blandt andet skriftlig latin eller græsk, et italiensk essay og en mundtlig eksamen med spørgsmål om hele året. Jeg læste nat og dag den sidste uge og ville bare sove efter eksamen.

Et svært valg
Da jeg blev 19, skulle jeg beslutte mig for, hvad jeg ville studere, det var svært, fordi jeg mere eller mindre kunne lide det hele. Jeg bestod imidlertid den nationale test for at komme ind på medicinstudiet og begyndte på medicin i Rom, men kunne ikke rigtig lide det. Efter et år skiftede jeg til arkitektur. Det var et kompromis, jeg kan lide alle aspekter af kunst, men mine forældre var bekymrede for, at det ikke ville give mig jobmuligheder at studere på kunstskolen. Min moster og onkel er arkitekter og har et firma i Rom, så faget er en del af vores familietradition.

Jeg studerede i Rom i tre år til min bachelor og valgte pensum i landskabsarkitektur. Derefter fortsatte jeg mine masterstudier i samme retning med at søge ind på universitetet i Milano. Jeg ønskede at flytte fra Rom og opleve friheden ved at bo alene et nyt sted. Da jeg kom hertil, boede jeg først sammen med seks andre mennesker og en roommate fra Indien. Huslejen i Milano var dyr, og huset, jeg boede i, havde mange problemer. Så mine forældre besluttede at købe lejligheden, hvor jeg nu bor, som en investering.

Jeg afsluttede mine eksamener i februar 2021, brugte derefter et år på praktik i Berlin og Milano og på at skrive mit speciale. Et tema i afhandlingen er genanvendelse af nedrivningsmaterialer i landskabsprojekter. Vi ønskede at genoptage "spolia"-konceptet med genbrug af tidligere bygningers elementer i opførelsen af ​​nye. Det var meget almindeligt i de østlige Middelhavsbyer før i tiden, men er mere kompliceret nu på grund af det, vi betragter og derfor beskytter som kulturarv.

En mere bæredygtig livsstil
Jeg vil gerne prøve at arbejde i andre lande, Tyskland, Holland og måske Danmark. Firmaet, jeg arbejder i, har afdelinger i flere europæiske byer, som jeg måske kunne flytte til.

Jeg søger også ph.d. stillinger, mit håb er at studere og forske i, hvordan vi kan gøre vore byer og landskaber mere modstandsdygtige, tage fat på problemerne med klimaændringer og samtidig videreudvikle mine færdigheder inden for GIS (geografiske informationssystemer). Problemets kompleksitet og det faktum, at det involverer flere fag og kompetencer, er noget jeg rigtig godt kan lide. I Milano er der allerede mange af den slags initiativer, firmaet, jeg arbejder for, har eksempelvis mange projekter, som skal gøre byen grøn igen.

Selvom folk identificerer sig med det, de kender, og normalt ønsker at beholde alt som det plejer at være, lever vi i en verden, der konstant ændrer sig, og jeg føler, at vi ikke kan stoppe ting fra at udvikle sig, vi må acceptere det. Hvis det i den private sektor ofte er penge, der bestemmer, bør mennesker involveres mere og mere i den offentlige sektor, da de beslutninger påvirker hele samfundet.

Din kulturelle identitet afhænger af din livshistorie. Jeg elsker mit land, selvom det har problemer med arbejde, økonomi, administration, forurening, integration osv. Jeg har mange venner, der ikke er italienere, mange fra Indien og Kina, (jeg elsker asiatisk mad), som stod over for mange udfordringer for at opnå opholdstilladelse, finde arbejde osv. her i Italien. Mennesker opfandt grænser; de eksisterer ikke i virkeligheden. Vi kan ikke bare stoppe folk fra at flytte, da vores ret blot er at være de heldige i forhold til fødested. Flygtninge flygter normalt fra deres land af gode grunde, og regeringer bør finde veje til integration, selvom det er et svært emne at håndtere.

Jeg kan godt lide den måde, Italien ender med at tilpasse sig alting. Vi har en regering, men af ​​forskellige grunde finder alle deres egen måde at håndtere det, der ikke fungerer i systemet. Jeg ser det som en slags konstruktivt anarki. Den nuværende regering er ret populær, og jeg håber, at de får endnu en embedsperiode. Silvio Berlusconi er gammel og sandsynligvis ude af historien, jeg er mere bange for folk som Matteo Salvini, eller en anden fra Lega eller de yderste højrefløje nu.

Familie og traditioner er vigtige for mig, og jeg vil gerne have min egen familie en dag. Men at arbejde hjemmefra og have meget travlt gør det svært at finde steder at være social og møde mennesker. Jeg stræber efter at finde en bedre balance mellem arbejde og fritid. Jeg vil gerne læse endnu et fag eller to og hele tiden udvikle mig, jeg har en tendens til nemt at kede mig i rutinen, jeg skal udfordre mig selv med noget nyt.

Vi bør selvfølgelig ændre vores livsstil, så den bliver mere bæredygtig, jeg prøver at blive mere vegetarisk/vegansk. Selvom jeg gør mit bedste for at efterlade et lettere fodaftryk, ville jeg med min nuværende måde at leve på have brug for mere end én planet for at overleve, og det får mig til at tænke. Vi skal være opmærksomme og handle klogt, fordi vi ikke har nogen planet B at flytte til. Samfundet bliver anderledes i fremtiden, og nogle job vil forsvinde. Nogle mennesker er ekstremt rige, og langt de fleste lever under fattigdomsgrænsen. Vi skal finde måder at fylde kløften og skabe social retfærdighed.

Til sidst håber jeg selvfølgelig på fred i verden. Krigen i Ukraine er meningsløs og af samme grund uretfærdig som alle andre krige i fortiden og nutiden er det, men vi skal huske, at ikke alle russere er dårlige mennesker. Vi skal finde bedre måder at leve sammen på.

Maj 2022

Laura i sit køkken.

Til Italien.